knjizara.com
Ostavite pušenje za 30 dana: kako da bez muke trajno prestanete da pušite

Danijel F. Sajdman (autor)

Ostavite pušenje za 30 dana: kako da bez muke trajno prestanete da pušite
679 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Kako da bez muke trajno prestanete da pušite

Često čujemo izgovore poput „previše sam pod stresom da bih ostavio cigarete“, „ugojiću se ako prestanem da pušim“, „sto puta sam pokušala i nikada nisam uspela“ i slično Zašto još uvek pušite, iako želite da prestanete? Na osnovu svog dvadesetogodišnjeg istraživačkog i praktičnog rada s mnogobrojnim pušačima u ordinacijama na Univerzitetu Kolumbija, dr Danijel Sajdman shvata da ljudi puše – i prestaju da puše – iz različitih razloga, pa tako ono što daje rezultate kod jednog pušača možda neće delovati kod drugog.

Ako ste situacioni pušač, praćenje

vaših reakcija u različitim situacijama predstavlja korak napred ka trajnom ostavljanju cigareta. Ako ste zabrinuti za svoju težinu ukoliko prestanete da pušite, pravilna upotreba nikotinske zamenske terapije pomoći će vam da ozdravite u svim aspektima života. Ako ste pušač kojeg emocije podstiču da zapali cigaretu pravljenjem „rasporeda pušenja“ i strogim pridržavanjem tog rasporeda, prekida se veza između stresnih situacija i želje za cigaretom.

U sveobuhvatnom tridesetodnevnom programu, dr Sajdman objašnjava kako da reorganizujete obrasce u svom mozgu, iskoristite sva sredstva koja su vam na raspolaganju i završite mesec kao nepušač, s osećajem da ste jači nego ikada pre!

„Dr Sajdman nam je podario promišljenu, sažetu i dragocenu knjigu. Pročitajte je i prepoznajte sebe. Prestanite da pušite!“
– Dr Alan M. Lans

„Sjajan tekst o izazovima koji vas čekaju kada odlučite da prestanete s pušenjem.“
– Dr Herbert Pardes

„Sajdman uviđa da svaki pacijent ima svoju jedinstvenu priču i razlog što puši, pa su tome prilagođene i metode odvikavanja.“
– Dr Džozef Porder

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pušenje , Bolesti zavisnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 242 str.; 978-86-521-4472-3;