knjizara.com
Opasna vremena

Nebojša Katić (autor)

Opasna vremena
1100 din
U korpu

Opasna vremena, treća po redu knjiga Nebojše Katića, obavezno je štivo za sve one koji i dalje razmišljaju o svetu u kome žive. Čuveni srpski ekonomista u tekstovima koje je sabrao dotakao se svega onoga što danas treba da se zna, a o čemu mediji ćute. Da li je aktuelna kriza u stvari novi rat protiv siromašnih? Kome treba epidemija straha? Koje su osobine novog totalitarizma koji se polako uvodi u svetu? Da li nam prete novi hladni rat i nova Velika depresija?
Posebno poglavlje knjige posvećeno je srpskoj ekonomiji i njenim šansama. Nebojša Kati

ć pisao je o akcizama na gorivo, iluzijama rasta BDP-a, ali i već čuvenom kursu deviza koji već više od dve decenije destimuliše proizvodu i izvoz.
Za Nebojšu Katića ne postoje „pare iz helikoptera“ niti onaj koji čita njegove tekstove može poverovati u „besmislicu od 500 evra“, svima dobro poznatu. Kako Katić piše, posle pandemije sledi ekonomska kriza, a Srbija nije spremna za nju. Slede nam opasna i teška vremena koja se pravimo da ne primećujemo. Zato su posebno važni oni tekstovi iz knjige u kojima Katić, na osnovu iskustva nekada siromašnih a sada bogatih država, govori šta Srbija treba da radi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomska politika
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Catena Mundi; 2. izdanje, 2022; Broširani povez; ćirilica; 22 cm; 246 str.; 978-86-6343-153-9;