knjizara.com
Olivija

Ijan Falkoner (autor)

Olivija
rasprodato

Olivija je prasica sa sopstvenim stilom i čvrstom verom u sebe. Sa svojih šest godina ona tačno zna šta hoće i ima bezgraničnu maštu.
Olivija je jedinstvena u svetu dečjih slikovnica zbog svog neobičnog minimalizma. Autor i ilustrator Ijan Falkoner je izabrao nepretrpane crno-bele crteže koji povremeno zablješte crvenom bojom. U svakoj sledećoj knjizi u serijalu istraživački je dodavao po jednu novu boju originalnim crno-belo-crvenim crtežima.
Priče o Oliviji su jednako jednostavne, opisujući ludorije hiperaktivne prasice koja ispituje strpljenje svoje mame. Olivija crta po

zidu, pleše, peva pesmice po ceo dan, ne želi da spava u vreme spavanja, ima sjajne ideje kad im vreme nije, i ...pa, ponaša se kao svako dete.
Knjige „Olivija“ su prevedene na desetine jezika i prodate u više miliona primeraka širom sveta. Prva knjiga u serijalu osvojila je prestižnu Kaldekot medalju koja se još od 1938. godine dodeljuje za najbolje slikovnice za decu.
Pre dve godine nastala je animirana serija o avanturama nestašne Olivije i njene porodice. Serija je rađena u 3D tehnici, i prikazivala se i kod nas, na drugom programu RTS-a.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Početno čitanje , Knjige za mališane
Ostali naslovi iz oblasti: Slikovnice

Izdavač: Booka; 2011; Tvrd povez; latinica; 28 cm; 36 str.; 978-86-88335-08-9;