knjizara.com
Ogledalo naših muka

Pjer Lemetr (autor)

Ogledalo naših muka
879 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Ogledalo naših muka je fascinantna završnica trilogije Deca propasti, koja obuhvata i romane Doviđenja, tamo gore i Boja požara.
Godina 1940. U Francuskoj svi govore isto: Vojska je jaka, a linija Mažino se ne može probiti. Istina je daleko od toga. Zemlja pada u haos neminovnog rata koji će zahvatiti sve.
Na frontu, mladi narednik Gabrijel zahvaćen je mahinacijama kaplara Raula Landrada, koji zna da im predstoji ozbiljan poraz i želi da iskoristi situaciju koliko može.
U Parizu je Lujzi Belmon, ostareli doktor koji je redovna mušterija u bistrou u kojem ona radi, ponudio pregršt para da bi je video golu. Zašto se on

da, na dan kad su se dogovorili da se nađu u hotelskoj sobi, ubio?
A tu je i Dezire Migo, mitoman i manipulator, deo ratne propagandne mašinerije. Što je u zemlji gore, njemu ide bolje.
Dok Francuska propada, heroji i protuve, lažovi i kukavice, pa čak i par ljudi dobre volje pokušaće da prežive nadolazeću propast, a njihove tajne, drame i nedaće poprimiće podjednako tragične proporcije poput onih koje su zahvatile i samu zemlju.

„Priča od koje nećete moći da dođete do daha.“ – Le Figaro

„Lemetr je jedinstven pisac u Francuskoj. Istovremeno sposoban da piše vrhunsku lepu književnost i vrstan pripovedač čije priče pršte od uzbuđenja.“ – La Croix

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 413 str.; 978-86-7702-953-1;