knjizara.com
Održavanje elektroenergetske opreme

Saša Mandić, Rade Ćirić (autor)

Održavanje elektroenergetske opreme
1980 din
U korpu

U udžbeniku je obrađena problematika preventivnog i investicionog održavanja distributivnih TS do naponskog nivoa 110 kV, izvođenja manipulacija, prijemnog funkcionalnog ispitivanja TS 110/x, termovizijskog snimanja TS, izvođenja i održavanja uzemljenja TS i stubova nadzemnih vodova niskog i srednjeg napona, kao i trasiranja i određivanja lokacije kvara i otklanjanja kvara na kablovskim vodovima. Posebno su obrađeni uslovi za bezbedan rad elektromontera na održavanju distributivne mreže, kao i osnovni principi pri izradi i vođenju tehničke dokumentacije elektroenergetske opreme.

Knj

iga Održavanje elektroenergetske opreme je prvenstveno namenjena studentima visokih tehničkih škola strukovnih studija na elektrotehničkom odseku. Međutim, knjiga može da posluži i kao udžbenik učenicima srednjih elektrotehničkih škola i studentima tehničkih fakulteta.

Pored toga knjiga može biti od koristi i inženjerima, elektromonterima i tehničarima elektro struke koji rade na održavanju elektroenergetske opreme u elektrodistributivnim preduzećima i industrijskim postrojenjima. Udžbenik sadrži gradivo koje se najvećim delom obrađuje na predmetu Održavanje elektroenergetske opreme, kao i neka poglavlja koja se obrađuju na predmetu Proizvodnja i prenos električne energije, i Relejna zaštita na osnovnim studijama, kao i Distributivne i industrijske mreže na specijalističkim studijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu.
Materijal i primeri sa komentarima su prikupljeni iz više knjiga, udžbenika i zbirki zadataka, Tehničkih preporuka Elektrodistribucije Srbije, uputstva Elektrovojvodine kao i sa predavanja i vežbi koje se izvode na osnovnim studijama Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Recenziji knjige: Prof. dr Nikoli Rajakoviću

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Proizvodnja
Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika

Izdavač: AGM knjiga; 2015; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 318 str.; 978-86-86363-59-6;