knjizara.com
Odiseja - misterija rešena

Zlatko Mandžuka (autor)

Odiseja - misterija rešena
1386 din
Stara cena: 1540 din
U korpu

„Odiseja” se smatra najlepšim literarnim delom zapadne civilizacije, a njen autor, Homer, prvim i najvećim pesnikom svih vremena.
Knjiga „Odiseja, misterija rešena” na jedinstven i potpuno nov način tumači Homerov ep. Po prvi put u literaturi, u ovoj knjizi se objašnjavaju događaji i pojave koje je Odisej doživeo i video, a što se do sada smatralo plodom bogate pesnikove mašte. Tako knjiga otkriva kako je Odisej sišao u Hadovo carstvo umrlih duša, šta su to Skila i Haribda, ko su sirene, kako ostrvo gospodara vetrova Eola lebdi, kako je čarobnica Kirka pretvorila Odisejeve mornare u svinje i drugo.
Pored toga, ova kn

jiga otkriva i zabludu, dugu dve i po hiljade godina, još iz vremena prvih istoričara Herodota i Tukidada, da je Odisej lutao Mediteranskim morem i pruža brojne dokaze da je Homerov junak lutao Jadranom.Za sve one čitaoce koji poznaju antičku grčku književnost ova knjiga će biti velika novost i iznenađenje, a onima koji do sada nisu poznavali svet stare Grčke ova knjiga će dati najlepša znanja o prvoj evropskoj civilizaciji. U svakom slučaju, i jedni i drugi će uživati.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Homer , Grčka književnost, antička , Grčka književnost, klasična , Istorija stare Grčke
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija i teorija književnosti

Izdavač: Čigoja; 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 443 str.; 978-86-7558-772-9;