knjizara.com
O ženama i soli

Gabrijela Garsija (autor)

O ženama i soli
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Bestseler New York Timesa
Čak ni najbolje majke na svetu ne mogu uvek da spasu svoje ćerke.
Zadivljujući roman o majci zarobljenoj u prošlosti, o sudbonosnom izboru njene ćerke, i o porodičnom nasleđu stvorenom na Kubi pre nego što su se obe rodile.
Karmen je rođena na Kubi. Traume imigrantskog života u Majamiju zauvek su ostavile traga na njoj. Njena ćerka Džanet, bori se sa zavisnošću od droge. Okružena svojim mukama i nedaćama suseda počinje da istražuje porodičnu prošlost, a onda iznenada odlučuje da u svoje okrilje uzme devojčicu čiju je majku pritvorila imigraciona policija.
Ne zaboravljajući ž

ivot u nasilnom patrijarhalnom društvu, Karmen se priseća mučnog odnosa sa svojom majkom poredeći ga sa odnosom koji ima sa svojom ćerkom. A Dženet, istrajna u nameri da dokuči istinu, putuje na Kubu da vidi baku i obračuna se sa tajnama prošlosti kojima je suđeno da isplivaju na površinu.
O ženama i soli je kaleidoskopski portret izdaja – ličnih i političkih – koje su oblikovale živote tih izuzetnih žena. Nezaboravna meditacija o izborima majki, baštini uspomena koje one nose i odlučnosti žena koje biraju da iznesu svoje priče uprkos onima koji bi da ih ućutkaju. Ova knjiga je više od priče o dijaspori: ona je priča o najzamršenijim, najčasnijim, najčovečnijim korenima Amerike.

„U središtu romana su žrtve koje su majke podnele kako bi njihove ćerke imale drugačiji život – i bolji.“ BookPage

„Isprepleteni portreti žena koje se bore, vole, gube i pronalaze sebe.“ Lit Hub

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 224 str.; 978-86-521-4184-5;