knjizara.com
Noću čujem zvezde

Paola Pereti (autor)

Noću čujem zvezde
rasprodato

Devetogodišnja Mafalda voli da igra fudbal, broji zvezde i penje se na školsku trešnju. To su samo neke stavke sa spiska stvari u kojima za šest meseci više neće moći da uživa, jer izmaglica na njenim očima postaje sve gušća – dijagnostikovana joj je Stargartova bolest, redak poremećaj koji izaziva postepeni gubitak vida i, na kraju, potpuno slepilo. Uz pomoć porodice i prijatelja, naročito školske tetkice Estele, Mafalda uči kako da kao Amazonka hrabro podnosi svoju sudbinu i da u nadolazećem mraku, poput Malog Princa, svet ne posmatra očima, već srcem.
Gorčina koju oseć

a čitalac zbog sudbine glavne junakinje samo se pojačava saznanjem da autorka romana i sama pati od Stargartove bolesti. Ova emotivna, nežna i inspirativna priča o hrabroj devojčici podstiče i decu i odrasle da otkriju šta je za njih od suštinske važnosti u životu, kao i da se suoče sa svim izazovima sa optimizmom i odlučnošću.
***
Jednostavna, gorko-slatka priča sa snažnom poetskom porukom. Jacqueline Wilson

Savremena bajka koja će pomoći i odraslima i deci, prijateljima i porodici da razumeju i da se lakše nose sa izazovima bolesti koje menjaju život. Red Szell Connect Radio

Nezaobilazno štivo. Saturday Express Magazine

Očaravajuć, mudar i živopisan roman za decu. Observer Magazine

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 179 str.; 978-86-6457-209-5;