knjizara.com
Nikadište

Džesika Taunsend (autor)

Nikadište
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Morigan Vrana je ukleta. Pošto je rođena na Pomračje, najnesrećniji dan za rađanje dece, dežurni je krivac za sve lokalne nezgode, od oluja do srčanih udara – a što je najgore od svega, ta kletva znači da je Morigan osuđena da umre u ponoć na svoj jedanaesti rođendan.
Ali dok iščekuje svoju sudbinu, pojavljuje se čudan i izvanredan čovek po imenu Jupiter Sever, i malo pre nego što će Morigan ugrabiti psi od crnog dima i senoviti lovci na konjima, odvlači je na bezbedno ? u tajni magični grad po imenu Nikadište.
Morigan tada otkriva da ju je Jupiter prijavio na takmičenje za mesto u najprestižnijoj organizaciji toga grada: Čudesnom Društvu. Kako bi mu pristupila, mor

aće da učestvuje u četiri različita i opasna iskušenja, takmičeći se sa stotinama druge dece, koja sva do jednog imaju neki neverovatan talenat koji ih izdvaja – dar za kakav je Morigan potpuno sigurna da ga nema. Kako bi zauvek ostala u bezbednom okrilju Nikadišta, Morigan će morati da smisli kako da prođe kroz ta iskušenja – inače će morati da napusti grad i suoči se sa svojom kobnom sudbinom.
Savršeno delo za ljubitelje Harija Potera i Nila Gejmena, čiji vratolomni zaplet i maštoviti svet nude svež pogled na magiju, koja će privući novu generaciju čitalaca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Urban Reads; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 400 str.;