knjizara.com
Ničeova sestra

Mira Otašević (autor)

Ničeova sestra
212 din
Stara cena: 265 din
U korpu

Posle prvog romana Magamal, Mira Otasevic i svojim drugim romanom Niceova sestra dosledno potvrdjuje glas o sebi kao piscu moderne, na momente avangardne, forme. U koji god izam, ovu prozu postavili, iznad sega stoji izrazita originalnost autora, odmak od pravila i lepota naknadne recepcije. Koliko god bila zasnovana na nekim od poznatih podataka iz zivota Fridriha Nicea, ova knjiga otkriva detalje koji su mogli uticati na zivotni put velikog mislioca, a narocito na kasniju sudbinu njegovog dela. U oba slucaja Niceovo intimno okruzenje relativizovalo je istinu, ponekad je ulepsalo, a cesce - falsifikovalo.

No, snaga ovoga romana je u njegovom jeziku, slikama i nadasve emociji koja izbija iz svakog lika i svakog dijaloga. Ovo je jedna snazna knjiga koja izmiruje uzbudljivu formu sa erudicijom i majstorski ugradjenom senzibilnoscu.

MIRA OTASEVIC
Mira Otasevic, dramaturg, pisac, koscenarista, samostalni urednik u Televiziji Beograd. U Igranom programu radi kao dramaturg od l971, a kao urednik je radila na vise nagradivanih drama i serija. Autor je vise radio drama i brojnih pozorisnih kritika. U redakcijama knjizevnih casopisa (Knjizevnost, Knjizevna rec, Knjizevne novine) uredjivala je pozorisnu rubriku. Takodje je ucestvovala u radu vise medjunarodnih TV zirija, predsedavala zirijem Prix Evropa 1989. i zirijem Prix Futura 1991., clan zirija Bitefa 1985. Autor je knjige multizanrovskih eseja Spojni sudovi (1980) i romana Magamal (1995).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Niče
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 1999; Broširani povez; ćirilica; 19 cm; 152 str.; 86-83053-29-6;