knjizara.com
Niče i Jung
celovito jastvo u jedinstvu suprotnosti

Lusi Haskinson (autor)

Niče i Jung
2975 din
Stara cena: 3500 din
U korpu

Knjiga Niče i Jung posvećena je ličnostima i idejama dveju ikona filozofske i psihološke misli dvadesetog veka, otkrivajući nesvakidašnju povezanost među njima.
Pažljivim ispitivanjem njihovog opusa, delo Niče i Jung uspeva da rasvetli složena područja Ničeove misli i razreši dvosmislenosti u Jungovom prihvatanju Ničeovih teorija. Kroz analizu mesta i uloge suprotnosti u celovitom jastvu kako ga je video Jung sagledava se puni domašaj Ničeovog uticaja. Poduprta Jungovim seminarom o Ničeovom Zaratustri, ova rigorozna i originalna analiza jungovske teorije i njenih filozofskih korena vodi novom tumačenju teorija oba mislioca. Njihov zajednički

model jastva biće stavljen na praktičnu probu a ličnost svakog ponaosob ocenjena po kriterijumima mentalnog zdravlja koje je postavio onaj drugi, u nastojanju da se utvrdi da li su Niče i Jung i sami bili celoviti.
Knjiga Niče i Jung pokazuje kako se naše razumevanje analitičke psihologije može obogatiti ispitivanjem njenih filozofskih korena, postavljajući pitanje da li je celovito jastvo realistična mogućnost za svakog od nas. Ovo štivo će zaokupiti sve koji proučavaju psihologiju, filozofiju i religiju isto koliko i jungovske analitičare okrenute praksi.
Lusi Haskinson predaje u Centru za psihoanalitičke studije Univerziteta Eseks. Objavljivala je radove u časopisima Journal of Analytical Psychology i Harvest Journal for Jungian Studies.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Jung , Analitička psihologija , Niče
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Fedon; 2021; Broširani povez; latinica; 25 cm; 359 str.; 978-86-81702-07-9;