×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Nezapamćeni svet

Viktor Segalen (autor)

Nezapamćeni svet
643 din
Stara cena: 715 din
U korpu

Jedan od vrhunskih francuskih etnografskih radova u formi romana, zahvaljujući kojem se Segalen s pravom smatra jednim od najvećih savremenih pisaca i pesnika i, istovremeno, nezaobilaznim istraživačem egzotičnih kultura. Nezapamćeni svet, čiji je junak polinezijski pripovedač, dočarava nam život poslednjih mnogobožaca na polinezijskim ostrvima, slikajući obrede i svetkovine u tahićanskom društvu s kraja XVIII veka. Iskrcavanjem Evropljana, prvenstveno engleskih metodističkih misionara, naoružanih Biblijama i moralnim propisima, počinje njegovo urušavanje.
Upravo taj evr

opski nasrtaj izazvaće iskorenjivanje jednog nesputanog sveta i pokazaće se kao većma istrebljivački i užasniji od svih drevnih masakra. Segalen se usudio da progovori o zlu koje misionarstvo unosi u duše i o svakojakim štetnim učincima uplitanja u život nevinog sveta. Takvo smrtonosno uplitanje navodne civilizacije u život netaknutih plemena i naroda u divljim i dragocenim zabitima planete i dalje traje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Službeni glasnik; 2017; Broširani povez; latinica; 27 cm; 227 str.; 978-86-519-1663-5;