knjizara.com
Nemačke električne lokomotive - Istorija električnih lokomotiva knj. 4

Zoran Milićević (autor)

Nemačke električne lokomotive - Istorija električnih lokomotiva  knj. 4
1430 din
U korpu

Posle prethodne tri knjige edicije ISTORIJA ELEKTRIČNIH LOKOMOTIVA u 10 knjiga, koje su obrađivale razvoj elektriciteta i magnetizma, razvoj električnih lokomotiva u 19. veku, i razvoj i primenu trofaznih asinhronih motora za pogon lokomotiva, četvrta knjiga obrađuje razvoj nemačkih električnih lokomotiva. Kao takva, ova knjiga predstavlja dragocen prilog stručnoj literaturi.
Namena ove knjige je da prikaže razvoj električnih lokomotiva u današnjoj Nemačkoj i na teritorijama koje su joj prethodile.
U rukopi

su ove knjige su navedeni tehnički opisi prvih lokomotiva namenjenih za rudarstvo, industrijsku primenu i prevoz putnika i tereta sa jednosmernim a potom naizmeničnim pogonom. Posle toga, detaljno su prikazane nemačke lokomotive sa osnovnim tehničkim podacima što predstavlja veliku vrednost same knjige.
Ova knjiga može pomoći inženjerima koji se bave električnim pogonima na železnici kao i drugim stručnjacima da prošire teorijsko znanje iz oblasti električne vuče i svim zainteresovanim osobama za razvoj i korišćenje električnih pogona lokomotiva. Posebna vrednost je što postoje osnovni tehnički podaci o svim lokomotivama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Lokomotive
Ostali naslovi iz oblasti: Saobraćaj

Izdavač: AGM knjiga; 2018; Broširani povez; ćirilica; 23 cm; 166 str.; 978-86-86363-94-7;