knjizara.com
Negde u vremenu

Ričard Metison (autor)

Negde u vremenu
799 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Snažna priča o ljubavi koja prevazilazi prostor i vreme iz pera jednog od najvećih majstora fantastike.
Ričard Kolijer je tridesetšestogodišnji scenarista. Otkrili su mu maligni tumor mozga koji se ne može operisati. Pomiren sa sudbinom, Ričard odlučuje da poslednje dane provede u Hotelu del koronado, gde sasvim slučajno primećuje fotografiju čuvene pozorišne glumice iz XIX veka po imenu Eliz Makena. Vođen željom da je upozna, Kolijer uspeva da razvije metod putovanja kroz vreme i konačno upoznaje Eliz. Njihov prvi susret ostavlja ga preneraženog. Prve Elizine reči su: „Jesi li to ti?”
Metison je insp

iraciju za ovaj roman dobio kada se u Hotelu del koronado i sam „zaljubio” u sliku čuvene pozorišne glumice Mod Adams. Pomislio je: „Šta bi bilo kada bi se neko ovako zaljubio i mogao da putuje kroz vreme?” Za Negde u vremenu smatrao je da „predstavlja nešto najbolje što je napisao u formi romana”. Ovaj roman je 1976. godine osvojio Svetsku nagradu za fantastiku, a u međuvremenu je stekao kultni status. Godine 1980. po njemu je snimljen film s Kristoferom Rivom i Džejn Simor u glavnim ulogama.

„Ričard Metison je jedan od najpoštovanijih američkih pisaca fantastike. On ne bi mogao da napiše loš roman ni kad bi pokušao.”
– Hartford kurant

„Autor koji je najviše uticao na mene kao pisca jeste Ričard Metison.”
– Stiven King

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 351 str.; 978-86-7702-835-0;