knjizara.com
Nebesa

Sandra Njuman (autor)

Nebesa
792 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Njujork, 2000. Siromaštvo je gotovo iskorenjeno, zagađenje je smanjeno, a senatorka iz Zelene partije uskoro će postati prva predsednica SAD. Na žurki u tom skoro utopijskom svetu Kejt i Ben se zaljubljuju.

Međutim, Kejt pati od neobičnog stanja: u snu se prenosi u prošlost, gde živi kao Emilija, ljubavnica plemića u elizabetanskoj Engleskoj. Svaki put kada se probudi u sadašnjosti, svet se suptilno promenio nagore, a ona je jedina koja se seća onog boljeg. Dok pokušava da shvati šta se dešava, Ben se pita da li žena u koju se zaljubio gubi razum.

Prenose

ći čitaoca između prošlosti bogate detaljima i moguće budućnosti, Nebesa su moćan podsetnik na posledice naših postupaka i potresno svedočanstvo o tome da su ljudi koje volimo predodređeni za promenu.

………………………..„Nebesa su nalik na kameleona, neobičan i prelep hibrid… Samouverena proza Njuman u isto vreme je senzualna i kontrolisana.“
? The New York Times Book Review

„Kompleksno delo koje ne treba propustiti, autorke koja zaslužuje široku prihvaćenost.“
? Kirkus Reviews

„U ovoj dirljivoj ljubavnoj priči Njuman razmatra pitanje delovanja pojedinca na svet dok stvara alternativne univerzume, stvarnosti, pa i završetke… Provokativno.“
? Booklist

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 249 str.; 978-86-6084-014-3;