knjizara.com
Ne postoje loša deca

Dženet Lansberi (autor)

Ne postoje loša deca
656 din
Stara cena: 820 din
U korpu

Dženet Lensberi je jedinstveni stručnjak za roditeljstvo. S obzirom na to da je učiteljica RIE metode i učenica specijaliste za decu Magde Gerber, njeni saveti nisu zasnovani isključivo na zvaničnim studijama i tuđim istraživanjima, već i na sopstvenom, neposrednom iskustvu u radu sa stotinama roditelja i njihovom decom. „Ne postoje loša deca” je zbirka najpopularnijih i najčitanijih članaka Lensberijeve, u kojima se ona bavi ponašanjem male dece i time kako je i za decu i za roditelje dobro kada roditelji deci pristupaju s poštovanjem. U ovoj knjizi su pokrivene uobičajene teme poput kažnjavanja, saradnje, granica, ispitivanja, napada besa, udaranja i drugih. „Ne postoje loša de

ca” predstavlja praktičan i neophodan vodič za roditelje čija deca će uskoro biti ili već jesu u onom kritičnom uzrastu kada prirodno moraju da ispituju granice naše ljubavi i strpljenja. Kada se naoružate znanjem i sagledate svet iz dečjeg ugla u ovom periodu punom neizvesnosti, pružiće vam se mnogo prilika da napravite neraskidive veze poverenja i poštovanja.

„Delotvoran i pun poštovanja pristup vaspitanju zahteva da promenimo pristup i vaspitanju priđemo iz sasvim drugačijeg ugla. Ne postoje loša deca je knjiga koja nam to omogućava, i iz koje ćemo naučiti da na praktičan način odgovorimo na izazove koje nam postavljaju deca, s kojom istovremeno gradimo odnos pun poštovanja. Ova knjiga pomoći će roditeljima da smireno reaguju na ponašanje, uvažavajući osećanja i doživljaje svoje dece, i na taj način ih vaspitaju dopuštajući im da se razvijaju kao ličnosti.”
- Dr Tina Pejn Brajson, koautor knjiga Razvoj dečjeg mozga i Disciplina bez drame

„Moćna i inspirativna podrška. Dženet Lensberi je proširila i nadgradila originalna učenja i metodu Magde Gerber, ostavši dosledna njenim stavovima. Ovo je vodič koji svi treba da pročitaju.”
- Lisa Sanberi, RegardingBaby.org

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Publik Praktikum; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 145 str.; 978-86-6035-693-4;