knjizara.com
Naučite da programirate uz Scratch

Nevenka Spalević (autor)

Naučite da programirate uz Scratch
888 din
Stara cena: 935 din
U korpu

Ova knjiga je namenjena svima koji žele da nauče kako da korišćenjem računara, na zabavan i lak način, iskažu svoju kreativnost i savladaju osnove programiranja, a pre svega je namenjena učenicima starijih razreda osnovne škole i srednjoškolcima. Verujemo da će ova knjiga biti korisna i nastavnicima informatike jer u njoj mogu naći mnoštvo primera koje smo koristili u nastavi. Većina primera iz ove knjige nalazi se u interaktivnom praktikumu „Programiranje u Skreču” koji se može naći na portalu https://petlja.org, i to u okviru materijala za podršku nastavi programiranja u osnovnoj školi. To omogućava da se onl

ajn proveri da li su tačni odgovori na pitanja i da se dobije uputstvo za rešavanje vežbi i malih programerskih glavolomki. Čitalac u praktikumu ima i linkove za sve primere projekata, pa može da ih preuzme, iskoristi likove i skripte iz njih i napravi sopstvene remikse.

Ono što razlikuje sadržaj ove knjige od sadržaja praktikuma je opširniji teoretski deo gde se vrši uvođenje matematičkih i informatičkih koncepata i detaljnije upoznavanje sa elementima samog programskog jezika Skreč. Naime, interaktivni praktikum je pre svega bio usmeren na podršku nastavi programiranja u školama za koju je planiran vrlo mali fond časova, a knjiga je namenjena čitaocima koji su spremni da više vremena posvete savladavanju programiranja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Programiranje
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: CET; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 203 str.; 978-86-7991-406-4;