knjizara.com
Naša žena

Tanja Mravak (autor)

Naša žena
712 din
Stara cena: 891 din
U korpu

Žene u pričama Tanje Mravak su generacijski, po obrazovanju, bračnom stanju i uverenjima veoma različite. One su majke, ćerke, tetke, komšinice, žene bez partnera, ljubavnice, obične, naše žene, koje ponekad nisu ni svesne nametnutih rodnih uloga, a nekad na njih pristaju ili ih čak nameću drugima.
Naša žena, međutim, nije knjiga samo ili prvenstveno o ženama. Mravak priča o rodbinskim odnosima, o ljubavima, o muškarcima i ženama čije su uloge određene patrijarhalnim obrascima.
Minimalistički i

nenametljivo, dijalozima za koje dobar scenarista ubija, autorka piše o životu običnih ljudi u običnim situacijama koje otkrivaju često prećutanu ili skrivanu intimnu dramu. Ovo su priče o ženskoj svakodnevici, o ženama koje nisu heroine u borbi protiv patrijarhata, o sitnim potresima u njihovim životima koji su dovoljno snažni da ih preusmere.
………………………..
Tanja Mravak je majstor(ica) finog detalja koji možete ne opaziti ako čitate površno, a koji govori koliko i čitave sociološke studije, kao i dijaloga koji retko kod kog od savremenika/-ca zvuči ovako nenacifrano i „neknjiževno“.
Teofil Pančić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrvatska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Booka; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 173 str.; 978-86-6084-019-8;