×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Narodna enciklopedija srpsko-hrvatsko-slovenačka l - lV

Stanoje Stanojević (autor)

Narodna enciklopedija srpsko-hrvatsko-slovenačka l - lV
16940 din
U korpu

REPRINT IZDANJE STARE NARODNE ENCIKLOPEDIJE

Rec je o izuzetnom delu, prvoj jugoslovenskoj enciklopediji uopšte, publikovanoj od 1925. do 1929. godine, koja je od tadašnje citalacke publike razgrabljena, a tek u septembru 2000. godine, posle sedam i po decenija, doživela je prvo reprint izdanje.

Pokretac i urednik ovog kapitalnog dela, ugledni istoricar i univerzitetski profesor dr Stanoje Stanojevic okupio je tada, pre osam decenija, 146 eminentnih i kompetentnih saradnika, koji su u 12.000 clanaka na 4.375

strana predstavili geografiju, privredu, politicku i vojnu istoriju, religiju, pravo, zdravstvo, narodni život i obicaje, jezike i dijalekte, kulturu, umetnost, školstvo i znacajne licnosti tadašnjih jugoslovenskih zemalja, kao i mnoge svetske dogadaje i strance koji su uticali na istorijski i kulturni razvoj ovog podneblja.


Ostali naslovi iz oblasti: Enciklopedije, leksikoni

Izdavač: Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića; 2. izdanje, 0001; ćirilica; 25 cm; 3706 str.;