knjizara.com
Moskovska Rusija: tri veka ruske državnosti

Zoran Čvorović (autor)

Moskovska Rusija: tri veka ruske državnosti
1500 din
U korpu

Uvid u razvoj moskovske države
Moskovska Rusija: Tri veka ruske državnosti predstavlja monumentalno delo Zorana Čvorovića, koje nudi unikatan uvid u razvoj jedne od najmoćnijih država u istoriji. Kroz ovu knjigu, čitaoci će se upoznati sa kompleksnošću moskovske državnosti, koja je obuhvatala bogatu i raznovrsnu teritoriju, različite narode i složenu vlast. Ova knjiga je ne samo istorijska analiza, već i putovanje kroz vreme koje nudi duboke uvide u temelje moderne ruske države.
Ova studija detaljno prati istorijske, pravne i kulturne promene u Rusiji od 15. do 17. veka. Čvorović u svo

m radu analizira sve društvene procese koji su oblikovali Moskovsku državu, nudeći dubok uvid u evoluciju ruske državnosti i njen uticaj na modernu Rusiju.
Pogled u srce ruske istorije i neprolazne civilizacije
U svojoj fascinantnoj analizi, Zoran Čvorović nam otkriva kako se moskovsko jezgro razvijalo i širilo svoj uticaj, počev od ujedinjenja ruskog severa do širenja na Istok i prisajedinjenja Malorusije (Ukrajine). Knjiga detaljno istražuje teritorijalnu evoluciju i strateške pokrete koji su oblikovali Rusiju kao svetsku silu.Moskovska Rusija kroz pravno-istorijsku prizmu
Autor istražuje Moskovsku Rusiju kroz pravno-istorijsku prizmu. Čitaocima pruža jedinstvenu perspektivu na političke i ideološke činioce koje su oblikovale njenu istoriju.
Čvorović prodire u složenost ruske društvene strukture, istražujući etnički sastav, klasne podele i službene činove koji su krojili rusko društvo. Ova knjiga nudi duboki uvid u socijalno poreklo i život ruskog naroda.Razumevanje ruskog naroda i društvene strukture
Ovo delo je nezaobilazno za sve istoričare, proučavaoce pravnih i političkih nauka i ljubitelje ruske istorije.Pred vama je istorijsko putovanje kroz tri veka koje obuhvata transformaciju teritorije, naroda i vlasti, dokazujući neprekidnost i evoluciju ruske državne ideje.
„Moskovska Rusija: Tri veka ruske državnosti“ nije samo knjiga o istoriji; ona je i most koji povezuje prošlost sa sadašnjošću.
Ona nudi jedinstven pogled na nastanak i razvoj jedne od najznačajnijih svetskih sila.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rusija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Catena Mundi; 2023; Broširani povez; ćirilica; 22 cm; 301 str.; 978-86-6343-204-8;