knjizara.com
Moja godina odmora i opuštanja

Otesa Mošfeg (autor)

Moja godina odmora i opuštanja
792 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Lepa mlada žena s lagodnim poslom u prestižnoj galeriji, stanom na Menhetnu i nasleđenim novcem naizgled ima sve da bezbrižno uživa u Njujorku 2000. Međutim, oseća prazninu zbog gubitka roditelja, veze s muškarcem koga zanima samo seks i disfunkcionalnog odnosa s najboljom prijateljicom. Želeći da pobegne od svega, odlučuje da provede godinu dana u hibernaciji, u nadi da će iz nje izaći kao sasvim nova osoba.
Kroz priču o svojevrsnom ličnom lokdaunu pod dejstvom sumanute kombinacije lekova, sastavljene tako da junakinju izleči od osećanja otuđenosti od ovog sveta, Otesa Mošfeg pokazuje koliko otuđenje može da bude razborito.
Moja godina odmor

a i opuštanja kritika je savremenog društva, roman o usamljenosti, zavisnosti i mentalnom zdravlju, ali i svedočanstvo o daru jedne od najsmelijih savremenih američkih književnica.
. . . . . . . . . . . . . . . . .
„Mošfeg piše s toliko mizantropskog samopouzdanja da je veliko zadovoljstvo čitati je. Iako se radnja odvija pre gotovo dvadeset godina, sve je i dalje aktuelno. Primamljivo deluje pomisao da prespavate ovaj trenutak u istoriji čovečanstva.“
The New York Times

„Jedna od najupečatljivijih protagonistkinja koje je savremena proza ponudila… ekscentrična tabletomanka puna pritajenog besa, čije blebetanje i zajedljive opaske pod dejstvom lekova uspevaju da se probiju kroz tužno, smešno i čudno sve do nečeg duboko iskrenog.“
Entertainment Weekly

„Mošfeg je provokatorka koja te tera da urlaš od smeha dok te ranjava do krvi.“
Vogue

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 4. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 246 str.; 978-86-6084-007-5;