knjizara.com
Modeliranje informacionih sistema

Miroljub Zahorjanski, Alempije Veljović (autor)

Modeliranje informacionih sistema
1180 din
Stara cena: 1243 din
U korpu

Knjiga prikazuje postupak projektovanja informacionog sistema počev od definisanja zahteva korisnika kroz postupak funkcionalnog modeliranja definisanog standardom IDEF0. Softverska realizacija IDEF0 standarda je razmatrana u ovoj knjizi kroz CASE alat BPwin. Glavni akcenat u knjizi je dat na postupak izrade logičkog i fizičkog modela baze podataka. Samo informaciono modeliranje definisano je standardom IDEF1X i razmatrano CASE alatom ERwin.

Takođe je prikazan i postupak izrade aplikativnog modela za izabrani RSUBP (Oracle, MS SQL Server, MS Access) definisan fizičkim dizajnom baze podataka, generisanjem šeme baze podataka i prikazom postupka izrade korisničke aplikacije. Posebn

a pažnja je obraćena na strukturni upitni jezik ANSI SQL-92, koji je prikazan u MS Access-u.

U poslednjem poglavlju prikazan je postupak implementacije kroz podaktivnosti uvođenja, testiranja i održavanja urađenog korisničkog softvera.

U prilogu su dati primeri za vrste veza i tipove kardinalnosti, što sa fajlovima tipa .er1 i .mdb koji se nalaze na lokacijama CET-ovog sajta daje udobnost u čitanju i primeni savladanog znanja.

Informacije u knjizi su prikazane u jednostavnom oprobanom formatu, tako da je knjiga namenjena početnicima, ali i nešto iskusnijim poznavaocima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Programiranje
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: CET; 2016; Broširani povez; latinica; 24 cm; 337 str.; 978-86-7991-384-5;