×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Moć novca
novac i moć u savremenom svetu 1700-2000

Nil Ferguson (autor)

Moć novca
1485 din
Stara cena: 1650 din
U korpu

Vodeća pretpostavka Moći novca glasi da ovi sukobljeni impulsi - radi jednostavnosti, nazovimo ih seks, nasilje i moć - pojedinačno ili zajedno, mogu da pregaze novac, ekonomski motiv. Naročito su često politički događaji i institucije dominirali ekonomskim razvitkom - i objašnjavaju njegov prilično neujednačeni trend. U skladu s tim, glavni zaključak knjige jeste da para ne vrti svet, ništa više nego što likovi u Zločinu i kazni delaju u skladu sa logaritamskim tablicama. Pre su politički događaji - a iznad svega ratovi - oblikovali institucije savremenog ekonomskog života... Štaviše, unutrašnj

i politički sukobi - ne samo zbog potrošnje, oporezivanja i zajmova, nego i zbog neekonomskih pitanja poput religije i nacionalnog identiteta - pokretali su evoluciju modernih kapitalističkih institucija: pre svega, parlamenta i partija.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Novac , Monetarni sistem , Ekonomski razvoj
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Službeni glasnik; 2012; Broširani povez; ćirilica; 23 cm; 633 str.; 978-86-519-1170-8;