knjizara.com
Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji

Tea Knežević, Tatjana Gjurković (autor)

Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji
550 din
U korpu

Slikovnica „Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji“ bavi se osećanjem tuge zbog razdvojenosti od roditelja.

Osnovni razlozi za osećanje tuge su gubitak ili razdvojenost od dragocenog predmeta ili osobe. Međutim i sama mogućnost gubitka može izazvati osećaj tuge. Bez obzira na to da li se gubitak dogodio ili dete samo misli da bi se mogao dogoditi, emocionalna potreba koja se javlja iza osećaja tuge je potreba za podrškom, utehom i nadoknada izgubljenog, ali i to na način koji je to moguće.

Normalno je da deca u brojnim situacijama reaguju drugačije nego odrasli. Za njih su mnoge

situacije nove, nepoznate, a i emocionalne reakcije su im intenzivniji od onih koje imaju odrasli. Upravo se situacija privremene razdvojensoti od roditelja odraslima može činiti banalnom i nedovoljno značajnom da se dete oseća tako tužno, posebno ako će roditelje videti jako brzo. Međutim, bez obzira na to kako se to odrasloj osobi čini, detetu je u tom trenutku zaista teško. Kada je reč o iskrenoj tuzi, veoma je važno dopustiti detetu da otuguje gubitak ili razdvojenost koju proživljava.

Ova knjiga sadrži i dodatak sa stručnim savetima za roditelje i stručnjake u obrazovanju dece, koji će im pomoći da bolje prepoznaju ponašanje deteta i da mu pomognu da nauči da se izbori sa tim neprijatnim osećajem.


Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: JRJ; 2021; Broširani povez; ćirilica; 22 cm; 16 str.; 978-86-7609-954-2;