knjizara.com
Miloš Urban

MILOŠ URBAN rođen je u Sokolovu, u Češkoj, 1967. godine. Studirao je anglistiku i nordistiku na Karlovom univerzitetu u Pragu.
Miloš Urban je poznat kao „crni vitez češke književnosti“. Objavio je trinaest romana, a pored toga piše kratke priče i eseje. Najpopularniji je savremeni češki pisac. Popularan je i izvan granica Češke.
Najuspešniji roman Miloša Urbana do sada je njegov drugi roman Sedam crkava. Preveden je na dvanaest jezika. To je priča o nizu tajanstvenih i bizarnih ubistava, koja je prožeta zastrašujućom atmosferom gotskog romana. Košmarni, krvavi zaplet u romanu prati postmodernističko tumačenje istorijske topografije srednjevekovnog Praga i odlučna, otvorena odbrana asketskog rimokatolicizma četrnaestog veka kao moralne protivteže današnjoj civilizaciji u opadanju – pisac vidi današnje doba kao doba duhovne stagnacije, koje je zapalo u etički ćorsokak.

autor Miloš Urban

1 naslova [prikazano 1-1]

Miloš Urban

Broširani povez, Zavet, 2013, ISBN: 978-86-7034-094-7, latinica
Sedam crkava i niz užasnih ubistava. Kada su se nad Pragom nadvile senke jeseni, prema nekoj tajnoj razbrajalici ljudi su počeli da umiru. Krivica je ...
U korpu 1100 din