knjizara.com
Miloš Moskovljević 1884-1968
život i delo

Momčilo Isić (autor)

Miloš Moskovljević 1884-1968
2376 din
Stara cena: 2640 din
U korpu

Skoro da dr Isiću nije promaklo ništa iz Moskovljevićevog života, a da on to nije zabeležio. Znalački je analizirao i najsitnije detalje, postavljajući ih na odgovarajuće mesto u monografiji, koja će, nesumnjivo, podstaći buduće istraživače da njihove teme češće budu biografije pojedinih ličnosti, što, inače, sada nije slučaj.
Prof. dr Đura Stevanović

U savremenoj srpskoj istoriografiji niko kao Momčilo Isić nije stvorio pouzdaniju empirijsku osnovu za proučavanje pojave Moskovljevićevog Rečnika savremenog srpskohrvatskog jezika s jezičkim savetnikom i afere koja je tu pojavu pratila.
Dr Latinka Perović
<

br>Veoma obimna i sveobuhvatna monografija Miloš Moskovljević 1884–1968. Život i delo, upotpunjena brojnim ilustrativnim materijalom, nesumnjivo predstavlja značajan doprinos srpskoj istoriografiji. Ona će, skoro sigurno, biti od koristi istraživačima ne samo političke već i kulturne istorije Srbije u razdoblju od preko pola veka. Takođe, koristiće i istraživačima privatnog života, jer će u njoj naći obilje raznovrsnog materijala koji se u arhivskim izvorima teško može pronaći.
Dr Radmila Radić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kulturna istorija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik; 2017; Tvrd povez; ćirilica; 23 cm; 693 str.; 978-86-519-2174-5;