knjizara.com
Mija Koto

Antonio Emilio Leite Koto, koji se još od detinjstva potpisuje imenom Mija Koto, rođen je 1955. u Mozambiku (Beira),u jednom malom gradu gde, prema piščevom svedočenju, kolonijalna racionalnost nije uspela da stvori uporište, i gde su se evropski kvartovi, naseljeni belcima, graničili i preplitali s crnačkim naseljima. Kao potomak Evropljana, belac čiji je maternji jezik portugalski, Mija Koto je proveo detinjstvo „s jednom nogom u kući“ a drugom u magičnom svetu crnačkih predgrađa u kojima je posredstvom usmenih predanja usvajao urođeničku kulturu. Prevazilaženje konflikta između te dve kulture predstavlja osnovnu preokupaciju ovog pisca. Svet njegove proze omeđen je granicama njegovog zavičaja, a priče koje nam pripoveda gotovo uvek su podstaknute nekim istinitim događajem koji mu je neko ispričao, ali tako „kao da se sve to dogodilo na nekoj drugoj obali sveta“.
Mija Koto (biolog po struci), jedan je od najpoznatijih i najprevođenijih pisaca mlađe generacije koji stvaraju na portugalskom jeziku. Autor je više od dvadeset knjiga (romani, pripovetke, pesme, eseji, hronike, knjige za decu). Živi i radi u Mozambiku, a dela objavljuje u Portugalu.

autor Mija Koto

1 naslova [prikazano 1-1]

Mija Koto

Broširani povez, Geopoetika, 2013, ISBN: 978-86-6145-113-3, latinica
Radnja novog romana Mije Kota, napisanog u formi triptiha, prepoznatljivim i neponovljivim rukopisom velikog majstora portugalskog jezika i ...
U korpu

704 din

Stara cena:880 din

Ušteda:176 din (20%)