knjizara.com
Mesečeva sestra

Lusinda Rajli (autor)

Mesečeva sestra
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Peti roman u serijalu Sedam sestara.
Od Lusinde Rajli, autorke s liste bestselera Njujork tajmsa, poznate kao „izuzetan čitalački fenomen“, knjiga Mesečeva sestra vas prenosi u veličanstvene škotske visove i u ciganske pećine Granade neposredno pred Španski građanski rat, i prepliće priče dve žene koje tragaju za svojom sudbinom, izlažući se riziku da izgube priliku za ljubav.
Tigi D’Aplijez provodi dane uživajući u izvornoj lepoti škotskih visova i baveći se poslom koji voli – u prihvatilištu za jelene. Ali prihvatilište je mora

lo da bude zatvoreno pa joj je ponuđen posao konsultanta za divlje životinje na ogromnom i izolovanom imanju neuhvatljivog lorda koji ima problema, Čarlija Keinarda. Nije ni slutila da će joj taj premeštaj ne samo nepovratno promeniti budućnost, nego i da će je dovesti u situaciju da se suoči sa svojom prošlošću.
Na imanju upoznaje Čilija, ciganina koji je pobegao iz Španije pre sedamdeset godina. On joj saopštava ne samo da poseduje šesto čulo, koje je nasledila od svojih pretkinja, već i da je davno prorokovano da će on biti taj koji će je poslati kući...
1912, u siromašnoj ciganskoj zajednici van gradskih zidina Granade, rodila se Lusija Amaja Albajsin. Bilo joj je suđeno da postane najveća flamenko igračica svoje generacije – i da dobije nadimak La Kandela, zbog unutarnjeg plamena u njoj dok pleše – pa ju je odveo od kuće njen ambiciozni i talentovani otac gitarista kad je bila mala devojčica, da igra flamenko u barovima Barselone. Njena majka je očajna zbog gubitka kćeri, i dok se senka građanskog rata nadvija nad Španijom, ostatak porodice je pogodila tragedija. Sad u Madridu, Lusija i njena plesna trupa su prisiljeni da beže i spasavaju goli život, i na tom putu prelaze okean, stižu u Južnu Ameriku, i konačno u Sjedinjene Američke Države, u Njujork, davnašnji Lusijin san. Međutim, da bi sledila svoj san, ona mora da izabere između strasti prema karijeri i ljubavi prema muškarcu kog obožava.
Zahvaljujući „neodoljivom pripovedanju Lusinde Rajli, dirljivom i duboko emocionalnom“ (Dajna Džefriz), Mesečeva sestra prati sudbine ove dve žene na njihovom putovanju ka otkriću budućnosti koja im je pisana – ali po cenu rizika da možda izgube muškarce s kojima su se nadale da će izgraditi budućnost.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 680 str.; 978-86-521-3176-1;