knjizara.com
Mesečeva prašina
u potrazi za ljudima koji su pali na Zemlju

Endrju Smit (autor)

Mesečeva prašina
262 din
Stara cena: 309 din
U korpu

Podnaslov knjige Mesečeva prašina glasi: U potrazi za ljudima koji su pali na Zemlju. To je snažna, izuzetna knjiga o životima astronauta koji su šetali vasionom. Njihovi životni putevi su krenuli različitim pravcima, ali je svima ostala zajednička fascinacija svemirom.

Kritičari se slažu da je sletanje na Mesec bio poslednji amrički veliki optimistični gest.

Džejms Balard za ovu knjigu kaže: Fascinantno i uznemiravajuće. Znamo šta se dogodilo u unutrašnjosti Apola, ali šta se odvijalo u umovima astronauta? Da li se iko od njih oporavio od tog čudnvatog putovanja? Zaista nagoni na razmišljanje.

Gardijan

piše: Endru Smit se upustio u sopstvenu misiju: da zabeleži životne priče dvanaestorice ljudi koji su učestvovali u misijama Apolo od 1969. do 1972. Rezultat je potresna i istinita priča o poslednjem velikom optimističkom činu Amerike.

Dejli mejl: Kako smo ih brzo zaboravili. Zaslužili su više - i to su dobili ovom divnom knjigom. Zašto je Amerika bila tako opsednuta slanjem čoveka na Mesec šezdesetih godina? Zatim, zašto je, posle tri godine, prestala to da radi? Sve su to pitanja kojima se Smit bavi ne samo u političkom kontekstu tog vremena, već, sasvim osvežavajuće, u odnosu na popularnu kulturu i raspoloženje toga trenutka. Još je fascinantnije to što pronalazi te (sada postarije) muškarce koji su se međusobno nadmetali da stave živote na kocku... Ovo je knjiga za pamćenje, povremeno girka, ali i smešna.

Obzerver: Smitova misija - veličanstveno realizovana u ovoj očaravajućoj knjizi - bila je da pronađe poslednju devetoricu i sazna kako su decenije uticale na jedine ljude koji su hodali drugim svetom... Divna zajednička biografija napisana veoma vešto, saosećajno i s finom dozom humora.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: SAD , Aeronautika , Kosmička tehnika , Svemir
Ostali naslovi iz oblasti: Fizika

Izdavač: PortaLibris; 2006; latinica; 21 cm; 358 str.; 86-7818-057-9;