knjizara.com
Meri Čejko

Dr Meri Čejko je sociološkinja i predaje na Univerzitetu Ratgers predmet komunikacije i informacije. Direktorka je Odseka za interdisciplinarne osnovne studije Fakulteta za komunikacije i informacije. Predaje na Katedri za sociologiju i na Katedri za ženske i rodne studije.
Meri Čejko već duže od 25 godina proučava uticaj interneta i digitalne tehnologije na zajednicu, društvo i ličnost. U izdanju SUNY Pressa, objavila je knjige Portable Communities: The Social Dynamics of Online and Mobile Connectedness (Prenosive zajednice: Društvena dinamika onlajn i mobilne povezanosti)i Connecting: How We Form Social Bonds and Communities in the Internet Age (Povezivanje: Kako gradimo veze i zajednice u doba interneta). Objavljeni su joj i mnogi članci. U saradnji s Korijem Dolgonom, priredila je antologiju Pioneers in Public Sociology: Thirty Years of Humanity and Society (Pioniri javne sociologije: trideset godina humanizma i društva) u izdanju kuće Sloan Publishing. Izuzetno su populani njeni javni govori o tehno-društvenom životu, a 2017. A bila je glavni predavač na multidisciplinarnoj međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Novi osvrt na zajednicu“ („Re-Thinking Community“), održanoj u Drezdenu (Nemačka).

autor Meri Čejko

1 naslova [prikazano 1-1]

Meri Čejko

Broširani povez, Clio, 2019, ISBN: 978-86-7102-614-7, latinica
Autorka studije Superpovezani bliža je tehnooptimistima nego pesimistima, ali ni jedan njen stav nije posledica naučne proizvoljnosti ili lične ...
U korpu

1144 din

Stara cena:1430 din

Ušteda:286 din (20%)