knjizara.com
Medvedgrad

Fredrik Bakman (autor)

Medvedgrad
934 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Od pisca bestselera Čovek po imenu Uve, roman po kojem je snimljena HBO-ova hit TV serija
Priča o malom gradu, velikim snovima i ceni koju smo spremni da platimo ne bismo li ih ostvarili.
Pobeda na juniorskom prvenstvu u hokeju i nije nešto naročito značajno, ali za stanovnike Medvedgrada to je od životne važnosti. Njohov gradić, skrajnut u divljini, propada. Proždiru ga nezaposlenost i sve gušća šuma. Ali ta pobeda mogla bi privući pažnju investitora, a država bi možda finansirala program za sportske talente koji bi tu trenirali van ludila velikih gradova. Da se i ne govo

ri šta bi takva pobeda značila Amatu, žgoljavom tinejdžeru kojeg ne tretiraju kao potpunog gubitnika jedino kad je na ledu. Ili Kevinu, mladom hokejašu kojem bi pobeda omogućila budućnost u NHL ligi. I Peteru, požrtvovanom menadžeru tima čija je profesionalna hokejaška karijera bila okončana tragedijom.
Isprva, svima će se učiniti da mladi tim može ostvariti snove svih stanovnika Medvedgrada. Ali one pijane noći u kojoj su proslavljali odlučujuću pobedu momaka, nešto se dogodilo između Kevina i Peterove ćerke. Nešto zbog čega se sve promenilo. Pale su optužbe koje su se, poput krugova na vodi, proširile na ceo grad, ne ostavljajući nijednog stanovnika po strani. Iste stvari su za jedne postale čin izdaje, a za druge pitanje odanosti. I sve se svelo na jednog mladića koji će smoći hrabrost da kaže istinu, ma koliko se ona nikome ne dopadala.
U pitanju je budućnost grada, svako mora odabrati stranu. Nema onih koji smeju ostati po strani ili ćutati. Čiju stranu ćete vi odabrati?

Medvedgrad je priča o maloj zajednici koju ujedinjuje nada, o tajni koja će je razoriti i o hrabrosti pojedinca koji će se usuditi da se usprotivi većini. Ovom pričom o gradiću skrivenom u šumi Bakman nam je razotkrio čitav svet.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Triler

Izdavač: Laguna; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 447 str.; 978-86-521-3974-3;