knjizara.com
Matematika

Timoti Gaurs (autor)

Matematika
424 din
Stara cena: 499 din
U korpu

Autor, ovog u svetu najprodavanijeg oksfordovog sažetog priručnika jasnim jezikom, razumljivim laiku, bez uranjanja u tehničke pojedinosti, koncizno objašjava razliku između naprednog, istraživačkog nivoa matematike i one matematike koju učimo u školi. Osnovne razlike jesu filozofske prirode, te će čitaoci posle ove knjige bolje razumeti koncepte koji im se čine paradoksalnim, poput koncepta beskonačnosti, zakrivljenog prostora ili imaginarnih brojeva kao što je kvadratni koren iz minus jedan.
Prvih nek

oliko poglavlja posvećeno je opštim aspektima matematičke misli, kao što su modeli, brojevi, apstrakcije, dokazi, granice i beskonačnost, a zatim slede diskusije o konkretnijim temama. U poslednjem poglavlju odgovara se na uobičajena sociološka pitanja o matematičkoj zajednici, poput: „Da li je tačno da matematičari dostižu vrhunac u profesiji otprilike u svojoj dvadeset petoj godini?“. Autor koji je dobio Fildsovu medalju za matematiku 1998. godine, predstavlja nam divan, lucidan vodič kroz lepotu i misteriju brojeva.
O seriji: Sažeti priručnici u izdanju Oksford presa predstavljaju savršeni način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Matematika za decu , Popularna nauka
Ostali naslovi iz oblasti: Matematika

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 200 str.; 978-86-521-3168-6;