knjizara.com
Mali biznis u građevinarstvu : neka inostrana iskustva

Vladimir Novaković (autor)

Mali biznis u građevinarstvu : neka inostrana iskustva
1100 din
U korpu

Građevinarstvo je značajna oblast naše privrede, kako po udelu u nacionalnom proizvodu, tako i po učešću u ukupnom broju zaposlenih. Grubo uzevši, građevinarstvo se deli na dva dela:
Projektovanje i izgradnja novih građevinskih objekata za različite namene – novogradnja;Popravka, dogradnja, adaptacija i održavanje postojećih građevinskih objekata.
Kada je reč o građevinarstvu misli se uglavnom na novogradnju, o kojoj postoji obimna dimaća i strana stručna literatura. Međutim, o drugom

delu građevinarstva, koji uglavnom spada u domen male privrede, relativno je malo pisano i u stranoj literaturi, gde su retki radovi o malom biznisu u građevinarstvu, a u domaćoj literaturi, koliko je poznato, i ne postoje radovi – napisana dela o ovoj materiji.
Cilj ove knjige je da donekle popuni ovu prazninu u domaćoj literaturi, na taj način što će našim stručnjacima koji rade ili se spremaju za rad u maloj građevinskoj privredi, pružiti kratki pregled inostranih iskustava u ovoj oblasti. Knjiga je pisana, uglavnom, na osnovu literature sa engleskog jezičkog područja.
U stranoj literaturi se prepravke, popravke, adaptacije, dogradnje i slične intervencije na postojećim građevinskim objektima nazivaju remodeling industrija, u koju, kao posebna grana, spadaju i radovi na održavanju starih građevinskih objekata različitih namena. Tako, po ovom konceptu, u malu građevinsku privredu spada remodeling i održavanje postojećih objekata...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Preduzetništvo
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: AGM knjiga; 2017; Broširani povez; latinica; 25 cm; 116 str.; 978-86-86363-75-6;