knjizara.com
Malavita

Tonino Benakvista (autor)

Malavita
636 din
Stara cena: 749 din
U korpu

Možda čovek može napustiti Mafiju, ali Mafija nikada neće napustiti njega.
Američka porodica se nastanjuje u Šolonu na Avru, u Normandiji. Sve je naizgled uobičajeno. Fred, otac, tvrdi da je istoričar koji priprema knjigu o iskrcavanju. Megi, majka, volontira u jednom dobrotvornom udruženju i briljantno sprema roštilj. Bel, ćerka, časno nosi svoje ime. I najzad, bez Vorena, sina, ništa ne može da se obavi i svima je potrebna njegova pomoć. A ne smemo zaboraviti ni veoma diskretnog psa po imenu Malavita. Sve u svemu, porodica poput drugih. Osim što porod

ica Blejk ni u kom slučaju nije onakva kakvom želi da se prikaže jer otac nije pisac vec´ bivši šef njujorškog mafijaškog klana koga prate agenti FBI-ja.
Život Blejkovih, pod stalnom pretnjom odmazde, pretvoren je u niz bežanja, laži i besmislenih situacija. Sada će Fred, Megi, Bel i Voren pokušati, svako na svoj način, da pronađu smisao svog postojanja u ovom nezanimljivom malom gradu. Sve do dana kada im Don Mimino, vođa pet porodica u Njujorku, neočekivano ulazi u trag... Jedno je sigurno: ako se Blejkovi dosele u vaš kraj, bežite glavom bez obzira.
Roman koji je inspirisao Martina Skorsezea, Lika Besona i Roberta de Nira da snime najzabavniji film o Mafiji ikad!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 293 str.; 978-86-521-1367-5;