knjizara.com
Majkl Polan

Majkl Polan (1955), američki pisac, novinar, aktivista i profesor novinarstva. U jednom prikazu njegove knjige 2006. godine, Njujork tajms ga je prozvao „liberalnim intelektualcem hrane“. Rođen je na Long Ajlandu, u državi Njujork. Diplomirao je engleski jezik na Univerzitetu Kolumbija. Majkl Polan je autor četiri knjige, među kojima su Dilema svaštojeda i Botanika želje, obe bestseleri Njujork tajmsa. Polan je i dugogodišnji dopisnik Njujork tajms magazina, te počasni profesor novinarstva na Berkliju.
U svojim knjigama piše o hrani, zapravo o tome šta savremeni ljudi jedu. Veliki je protivnik tzv. zapadnog načina ishrane, tj. prehrambene industrije i nutricionizma, i zastupa tezu da svi treba da se vrate konzumiranju namirnica koje su naše bake koristile, dakle prirodnoj i zdravoj ishrani. Isto tako, smatra da je savremeni način života uništio socijalni i društveni značaj obroka u krugu porodice i prijatelja, a da se tom načinu jedenja treba vratiti jer on ima mnogo širu funkciju od samog konzumiranja hrane.
Oženjen je slikarkom Džudit Belcez, sa kojom ima sina Ajzaka. Polenova rođena sestra je Trejsi Polen, supruga poznatog glumca Majkla Dž. Foksa.
Ukoliko želite da pročitate više o njegovom radu, posetite www.michaelpollan.com.

autor Majkl Polan

1 naslova [prikazano 1-1]

Majkl Polan

Broširani povez, Čarobna knjiga, 2011, ISBN: 978-86-7702-184-9, latinica
Hrana. Ima je na sve strane, a o izboru da ne govorimo. Čini nam se da nikada nismo jeli toliko raznovrsne hrane i sa takvim zadovoljstvom. Čemu onda ...
Rasprodato