knjizara.com
Majke i sinovi
kako ih vaspitati i sačuvati razum

Najdžel Lata (autor)

Majke i sinovi
1430 din
U korpu

„Ovu knjigu sam napisao jer želim da mame budu sigurne kako one nisu loše za dečake. Takođe, želim da omogućim mamama da budu bolje informisane kada prosuđuju o tome šta je važno a šta nije u vezi sa njihovim sinovima, kao i da budu svesnije politike koja se provlači kroz savete o roditeljstvu, uključujući i moju sopstvenu politiku. I to naročito kada je reč o savetima vezanim za dečake. Niste odgovorni za ceo svet dečaka, ali jeste odgovorni za svet vašeg dečaka" - kaže u knjizi Najdžel Lata, novozelandski ekspert za rad sa decom problematičnog ponašanja i autor više uticajnih knjiga o vaspitavanju dece.
Da li i vaš dečak živi

u svom ljutitom svetu tišine, besa, grickalica i igrica? Kriminal, alkohol, droge - šta raditi kada se dobri dečaci pokvare? Kako da budete kul mama? Zašto dečake fascinira sve što može da ih zapali, oslepi ili obogalji? Kako dečaci razgovaraju...ne razumete ih? – neka su od pitanja sa kojima se bavi autor u ovoj duhovitoj i potrebnoj knjizi.

ŠTA KADA JE NA MAJCI DA ODGAJA SINA

Kako sinovima pomoći da izgrade muško samopouzdanje?
Šta kada su očevi odsutni i nedostaju muški uzori?
Dečaci i emocije – kako im pomoći da ih ispolje na pravi način?
Kako uticati da sin poštuje majku i druge žene?
Koje su tri faze u odrastanju malog muškarca?
Šta kada dođe ONA?
DUHOVITO, JASNO, SA BROJNIM PRIMERIMA IZ PRAKSE

Nedostatak očeva u vaspitanju sinova je veliki problem savremenih porodica. Najdžel Lata daje majkama izuzetno jasan, duhovit i praktičan vodič kroz lavirint odrastanja sinova. Veoma potrebna i dragocena knjiga.
Darka Krsmanović, psiholog, pedagog i psihoterapeut

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 279 str.; 978-86-6423-036-0;