knjizara.com
Magnus Čejs i bogovi Asgarda - Mač leta

Rik Riordan (autor)

Magnus Čejs i bogovi Asgarda - Mač leta
1274 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

Autor serijala Persi Džekson i bogovi Olimpa
Magnus Čejs je oduvek bio problematično dete. Nakon misteriozne smrti njegove majke, živeo je sam na ulicama Bostona, preživljavajući zahvaljujući svojoj dovitljivosti. Bistar, okretan i brz, uvek je bio korak ispred policije i radnika socijalne službe.
I pored svega toga, jednog dana u trag mu je ušao bogati ujak, koga je jedva poznavao, čovek za koga je njegova majka tvrdila da je izuzetno opasan i da treba da ga se kloni. Ujak Randolf mu odaje neverovatnu tajnu: Magnus je sin nordijskog boga. Vikinški mitovi su istiniti. Bogovi Asgarda se spremaju za rat. Trolovi, d

ivovi i čudovišta se okupljaju i pripremaju za sudnji dan, Ragnarok.
Da bi sprečio ovaj sukob, Magnus mora da pretraži Devet svetova u potrazi za oružjem koje je izgubljeno hiljadama godina. Kada ga napad vatrenih divova primora da bira između sopstvene bezbednosti i života stotina nevinih, Magnus donosi fatalnu odluku.
Ponekad je jedini način da započnete novi život da umrete…

Mač leta je sjajan spoj veličanstvene nordijske mitologije i spisateljske veštine Rika Riordana, duhovita knjiga u kojoj se sve odigrava vrtoglavom brzinom. Izuzetno!
New York Times

„Junaci koji ti se odmah dopadnu! Luda akcija! Kul negativci! Sjajan tempo, preokreti, uvek uzbudljivo i napeto!“
– Majkl Grant

„Mislio sam da poznajem nordijsku mitologiju, ali sada kada sam pročitao zadivljujući i urnebesni Mač leta, nikada više neću videti Tora na isti način. Spremite se da ostanete budni čitavu noć čitajući!“
– Harlan Koben

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tinejdž , Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 465 str.; 978-86-521-4585-0;