Mačja kuga

Maja Novak (autor)

Mačja kuga

528 din

Stara cena: 660 din

U korpu

Mačja kuga je "najozbiljnije" štivo iz pera Maje Novak. To je fantastična i istovremeno ironična priča o stvarnosti i ljudima koji se, zarobljeni u mentalitetu vrlog novog sveta, ponašaju kao u svakom ranijem: čekaju lagodnu smrt. Ovu parabolu o potrošačkom društvu, u kome nema mesta za prave ljude koji bi znali da iskoriste svoju bogatu maštu za više ciljeve, moguće je čitati i kao priču o košmarima stanovnika podalpskog prostora kojima je suđeo da se njihove more pretvore u čemernu stvarnost.
Ova knjiga je obavezno štivo za sve zanesenjake koji su sanjali o kraju istorije, a on se, uprkos svim njihovim detaljnim filozofskim promišljanjima, nije dogodio.


U slovenačkoj proznoj produkciji pojavilo se pre desetak godina sveže i nadasve samosvojno pero. Maja Novak je prvo objavljivala groteskne crtice koje su najavile profilisan i za početnika iznenađujući osećaj za dramaturški obrt i sintaksu. U prvoj zbirci kratkih priča pod naslovom Zveri do izražaja dolaze sve njene osobene autorske veštine.Maja Novak je objavila nekoliko romana: Iza kongresa ili ubistvo u teritorijalnim vodama, Cimre, Karfanaum i Mačja kuga.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Clio; 2002; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm.; 227 str.; 86-7102-039-8;