knjizara.com
Lone star

Matilde Valter Klark (autor)

Lone star
rasprodato

Kada joj je očuh preminuo, Matilde se suočila sa pitanjem: šta će se dogoditi kada joj i otac umre, daleko od nje, na drugoj strani Atlantskog okeana, u Teksasu? Hoće li joj neko uopšte javiti? Pred neumitnom činjenicom prolaznosti, odlučila je da se prihvati zadatka za koji se pripremala čitavog života – da napiše knjigu o odsutnom ocu, svetski poznatom fizičaru Džonu Valteru Klarku.
Danska spisateljica Matilde Valter Klark vešto razvija priču o ocu i ćerki i svemu što ih razdvaja – okeanu, jezičkoj barijeri i maćehi mitskih proporcija. Detinjstvo je gotovo i neće se vratiti, a njoj su ostale samo rupe u zbrkanim sećanjima, propuštene prilike i kajanje. Pišući ovaj roman, autork

a dobija priliku da preispita uspomene i odnos sa ocem. Posetivši njegov zavičaj, samo srce ruralnog Teksasa (američke države čiju zastavu kolokvijalno nazivaju Lone Star – usamljena zvezda), Matilde otkriva svoje korene i suštinu karaktera čoveka koji joj je uvek bio otac, ali nikada tata.
Lone Star je roman o porodičnim od-nosima, varljivosti ljudskog pamćenja i premošćavanju razdaljina, o detaljima koji detetu mogu da promaknu i zaklju-čcima koje iz njih može da izvuče kada odraste.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Danska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 479 str.; 978-86-6457-347-4;