knjizara.com
Ljubica : legenda o fatalnoj srpkinji

Duška Jovanić (autor)

Ljubica : legenda o fatalnoj srpkinji
675 din
Stara cena: 750 din
U korpu

Ovo je priča o fatalnoj košarkašici i lepotici Ljubici Otašević, „maloj“ sa Malog Kalemegdana, velikoj „Zvezdinoj“ zvezdi koja je skoro nenamerno napravila spektakularnu holivudsku biografiju.
Sve je u ovoj knjizi poznate novinarke Duške Jovanić tačno: ličnosti su stvarne, mesta još postoje ili su postojala, adrese se nisu promenile, a činjenice su proverljive u najlepšim sećanjima.
Čuvari njene prolazne lepote ovde raskopčavaju mit do kraja: da li je bila mnogo više od dublerke Sofije Loren ili lafice kod koje je Marlon Brando lenjo doručkovao, ostavljene devojke neodoljivog Boba Evansa ili razmažene žene zgodnog i bogatog barona Enrika di Portanove. Šta je uzaludno tražila u

svetskom džet-setu u koji je pobegla od navalentnih udbaša i upornih bogataša?
Fama o njoj, kao rasnoj lepotici, beogradskoj miljenici i voajerskoj patnji Ive Andrića, počela je onda kada ju je probirljivi Zapad sveo na svoju meru, da bi je zaprosio holivudski macan Keri Grant.
Zaboravljena princeza jedne drugačije mladosti živela je neki obećani život za sve nas, iako joj to uopšte nije bilo u planu.
Ko je ona zapravo bila: uvek smrtno zaljubljena Ljubica Otašević, zanosna glumica Ljuba Bodin ili frivolna baronica Di Portanova? Za sentimentalne vaspitače čitave jedne generacije ona je ipak zauvek ostala socijalistička Pepeljuga.


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Vukotić media; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 207 str.; 978-86-81510-03-2;