knjizara.com
Listajući vetar
izabrane pesme i redosled čitanja

Slobodan Zubanović (autor)

Listajući vetar
792 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Izabrane pesme jednog od vodećih savremenih srpskih pesnika i pesnikovi autopoetički zapisi o vremenima u kojima su nastajale njegove pesme i pesničke knjige.
Velika retrospektiva Zubanovićeve poezije, data u autorskom izboru, predstavlja reprezentativan presek njegovog pesništva od ranih pesama iz sedamdesetih do pesničkih knjiga objavljenih u dvehiljaditim godinama.Poznat kao pesnik konkretnih urbanih, a u novije vreme i konkretnih prirodnih prostora, Zubanović u prostorima svakodnevice otkriva ne samo velike razloge poezije nego i najčvršće utemeljenje običnog ljudskog života. Polazeći od

običnog i savremenog, Zubanovićevi stihovi otkrivaju prostore kulture i egzistencije, grada i prirode, ljudskih drama i promena koje se događaju i u kulturi i u svakodnevici.
Iskreni i neposredni, pesnikovi zapisi o knjigama pesama koje je napisao i o vremenima u kojima su knjige objavljene jedinstveno su svedočanstvo o jednom pesničkom razvoju, o jednom trenutku u savremenoj poeziji i o jednom uzbudljivom društvenom vremenu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Arhipelag; 2021; ćirilica; 21 cm; 194 str.; 978-86-523-0351-9;