knjizara.com
Lekcije

Ijan Makjuan (autor)

Lekcije
1279 din
Stara cena: 1599 din
U korpu

„Remek-delo... Makjuan je pripovedač na vrhuncu svojih sposobnosti.“ – Associated Press
Dok svet i dalje sravnjuje gubitke iz Drugog svetskog rata, a Gvozdena zavesa se spušta, jedanaestogodišnjeg Rolanda Bejnsa šalju više od tri hiljade kilometara daleko od bezbedne majčinske ljubavi – u čudni internat u kom privlači pažnju nastavnice klavira, gospođice Mirijam Kornel. Njihova priča ostaviće za sobom ožiljke, ali i sećanje na ljubav koje nikad neće izbledeti.
Godinama kasnije, kad mu supruga nestane ostavivši ga s malenim sinom, Roland će morati da se suoči s realnošću sopstvenog nestalnog života. Dok se radijacija iz Černobi

lja širi Evropom, Roland otpočinje potragu za odgovorima koja će sezati daleko u prošlost njegove porodice i opsedati ga do kraja života.
Epskih razmera i potpuno zamaman, roman Lekcije predstavlja hroniku našeg vremena – od Suecke do Kubanske krize, od pada Berlinskog zida do skorašnje pandemije. Makjuan moćno promišlja kako istoriju, tako i ljudski soj kroz prizmu života jednog čoveka, čoveka koji povremeno uspeva da jedri na talasu istorijskih događaja, ali se češće s mukom odmiče u suprotnom smeru.

„Makjuanov novi roman raskošna je demonstracija njegovog izuzetnog umeća.“ – The Washington Post

„Lekcije su tih ali dirljiv roman pun mudrosti koja seže duboko do srži onoga što nas čini ljudskim bićima.“ – The Wall Street Journal


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 507 str.; 978-86-300-0332-5;