knjizara.com
Ledeni zmaj

Džordž R. R. Martin (autor)

Ledeni zmaj
509 din
Stara cena: 599 din
U korpu

Očaravajuća priča iz sveta Pesme leda i vatre o prijateljstvu mlade devojke i njenog zmaja, o hrabrosti i o požrtvovanju.
Ilustrovao Luis Rojo
U svetu Pesme leda i vatre ledeni zmaj bio je zastrašujuće stvorenje o kojem su se ispredale legende jer ga niko nikada nije ukrotio. Tamo kuda bi proleteo, za sobom bi ostavljao trag hladne i smrznute pustoši. Ali Adara se nije bojala. Jer Adara je bila zimsko dete, rođeno za vreme najgore studeni, kakve su se samo još Stari bogovi mogli setiti.
Adara se ne seća kad je prvi put videla ledenog zmaja. Čini joj

se kao da je on oduvek bio s njom, kao da ju je izdaleka posmatrao dok se igrala u hladnom snegu, dugo nakon što su druga deca pobegla od hladnoće. U svojoj četvrtoj godini ga je dotakla, a u petoj ga je prvi put jahala.
Jednog mirnog letnjeg dana, kada joj je bilo sedam godina, vatreni zmajevi sa severa sišli su na mirnu farmu koja je bila Adarin dom. Od potpune propasti mogla ga je spasti samo ona, zimsko dete, i ledeni zmaj koji ju je voleo.
„Ledeni zmaj odiše čarolijom i lepotom Martinove baršunasto bogate proze. Čitaoci će biti očarani ovom bezvremenom pričom, predanjem o herojima i zmajevima, o snazi porodice i odrastanju jedne veoma posebne devojke. Izvanredna knjiga koju ćete želeti da podelite sa svakim koga znate.“ VOYA Magazine

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 13x20 cm; 112 str.; 978-86-521-3558-5;