knjizara.com
Lavovi El-Rasana

Gaj Gavrijel Kej (autor)

Lavovi El-Rasana
1199 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

„Moćna i bremenita priča koju je nemoguće ispustiti iz ruku.“
El-Rasan, zemlja zavodljive lepote i nasilne prošlosti, dom je trima veoma različitim kulturama. Ašarijci, koji obožavaju zvezde, došli su iz pustinje i oteli El-Rasan od Džadita. Džaditi, čiji je bog Sunce, sve češće pričaju o svetom ratu kojim će povratiti poluostrvo od neznabožaca. Između dva sučeljena naroda, Kindati, koji obožavaju beli i plavi Mesec noćnog neba, oprezno hode pokušavajući da izbegnu bes obe strane.
Mir je teško održiv, a

senka nasilja koja razdire ove narode okupiće na istom mestu nekolicinu izuzetnih individua: Amara ibn Kajrana – ašarijskog pesnika, diplomatu i ratnika, Rodriga Belmontea – najslavnijeg džaditskog vojskovođu, i Džehejn bet Išak – briljantnu kindatsku lekarku. Njihove sudbine će se ispreplesti u nizu događaja koji će El-Rasan gurnuti u rat čiji je jedini ishod potpuno uništenje eprijatelja.
Inspirisan srednjovekovnom Španijom, Lavovi El-Rasana je uzbudljiv i potresan roman o ljubavi, suprotstavljenim stranama i sudbini koja zadesi muškarce i žene kada ostrašćena uverenja prete da unište ceo svet.

„Pun ljubavi, časti, izdaje, rata, saosećanja i lepote... Roman koji oduzima dah.“– The Evening Telegram

„Briljantno osmišljena i umešno napisana avantura.“– San Francisco Chronicle

„Gaj Garvijel Kej piše nešto sasvim drugačije.“– Fantasy & Science Fiction Magazine

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 592 str.; 978-86-7702-875-6;