knjizara.com
Kultura konflikta
dinamike poretka ljubavi - uvidi i saznanja

Vlado Ilić (autor)

Kultura konflikta
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Metod koji nam pomaže da konflikt shvatimo kao mogućnost sopstvenog razvoja i uspostavljanja autentičnog odnosa sa drugima.
Šta se dešava u duši kada iz bilo kojih razloga odbacujemo oca ili majku? Kada majci ili ocu nešto zameramo, kada smo ljuti na njih? Na koga smo zapravo ljuti?
Ljuti smo na same sebe. Hteli mi to ili ne, i ono što nam se u ocu ili majci najmanje sviđa – boravi u nama. I što se više trudili da te nemile osobine i obrasce ponašanja potisnemo i odbacimo, oni sve više i snažnije izbijaju na površinu u nama samima. Dakle, ljuti smo na onaj deo oca ili majke koji nam se ne sviđa u nama samima. Odbacujući njih – odbacujemo sebe. I tako se u našoj du

ši s vremenom stvaraju „slepe mrlje“ koje ne volimo, koje odbacujemo.
Knjiga Kultura konflikta otvara pitanje ne samo genetskih zapisa u nama nego i naše sposobnosti da se svojom svesnošću, preko izvesnih zasad nedokučivih energetskih polja, uključimo u energetske konflikte predaka. Veoma jasan stil pisanja, obogaćen vrlo upečatljivim primerima, podstiče pritom čitaoca da knjigu pročita u jednom dahu. (Prof. dr Staniša Stojiljković)
Ilić nam predočava i da bez autentičnog odnosa s onim drugim, kako bićem tako i kontekstom,čovek ne može da dođe ni do samog sebe. (Prof. dr Vuk Stambolović, iz predgovora Kulture konflikta)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Porodični odnosi , Porodica , Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Laguna; 3. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 206 str.; 978-86-521-1440-5;