knjizara.com
Kratka povest mog života

Stiven Hoking (autor)

Kratka povest mog života
rasprodato

Stiven Hoking je zasenio čitaoce širom sveta nizom bestselera posvećenih istraživanjima misterije vaseljene. Najbriljantniji kosmolog našeg doba prvi put upravlja pogled ka sebi, da bi nam ponudio sliku svog života i intelektualne evolucije.
Kratka povest mog života govori o njegovom neverovatnom putovanju od dečaštva u posleratnom Londonu do međunarodne slave i ugleda. Jezgrovit

o, duhovito i iskreno svedočanstvo, bogato ilustrovano retkim fotografijama, prikazuje Hokinga koji se samo pokatkad nazirao u prethodnim knjigama: radoznalog učenika kog su drugari iz razreda nazvali Ajnštajn; šaljivdžiju koji se s kolegom opkladio u postojanje crne rupe; i mladog supruga i oca koji se bori za svoje mesto u naučnom i akademskom svetu.
Hoking piše s osobenom skromnošću i humorom. Otvoreno predstavlja izazove s kojima se u dvadeset prvoj godini suočio nakon saznanja da boluje od neuromotoričke bolesti. Omogućuje nam da pratimo njegov intelektualni razvoj i objašnjava kako ga je pomisao o ranoj smrti nagnala da krene napred i ostvari brojne naučne proboje. Predstavlja i nastanak svog remek-dela Kratka povest vremena – jedne od čuvenih knjiga XX veka.
Jasna, topla i mudra, Kratka povest mog života otvara nam prozor u Hokingov intimni kosmos.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Autobiografija , Kosmologija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2014; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 131 str.; 978-86-10-00785-5;