knjizara.com
Kraj sezone

Predrag Jovanović (autor)

Kraj sezone
rasprodato

Vrelo leto – hladnokrvna ubistva.
Privatni detektiv i bivši policijski inspektor Ozren Luković, šarmantni stari momak i duhoviti cinik, posle hvatanja masovnog ubice napušta policiju ali ga senke prošlosti uporno prate. Jednog sasvim običnog dana u njegovu kancelariju dolazi zabrinuti otac čija je ćerka nestala u Tivtu, samo trenutak posle javlja se i inspektor Đorđe Matić; policija je u ćorsokaku – zločin je dobio sasvim novu dimenziju. Ubistva se nadovezuju jedna na druga a "potpis" jasno ukazuje na reinkarnaciju ubice koga je Luković "oladio" par godina pre. Svi tragovi vode u Tivat, uspavanu varošicu na primorju koja tavori u mrtvoj sezoni. Sa Lukovićevim dol

askom mrtva morska sezona prerasta u haotičnu sezonu smrti i tajni. Ko su momci u automobilom sa tamnim staklima koji Lukoviću "duvaju u vrat", ko je masakrirao porodicu na letovanju i kakva je uloga bivšeg policajca čija je verenica bila žrtva masovnog ubice? Ko slika morbidne slike na kojima zarađuje lokalni galerista? Previše pitanja a premalo odgovora, tajne i lažni identiteti se umnožavaju; iza svakog lica žive bar još dva. Ko govori istinu, ko štiti misteriozne ronioce koji svakako nisu podvodni ribolovci?
Iza morske sieste divlja oluja skrivenih interesa, novca i moći, izneverenih ljubavi, tajnih strasti i javnih smrti. Misterijama nema kraja i rezrešenje se kreće u smeru detektivovih najstrašnijih strepnji. Ubica se sakriva iza lika koji je Luković najmanje očekivao.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 216 str.; 978-86-521-0732-2;