knjizara.com
Košulja sa likom Če Gevare

Mladen Vuruna (autor)

Košulja sa likom Če Gevare
668 din
Stara cena: 836 din
U korpu

Dve majstorski napisane ukrštene priče čine novi roman Mladene Vurune Košulja sa likom Če Gevare.Nastavljajući u hronološkom pogledu tamo gde je stao s romanom Kutija sa fotografijama i pripovedajući o vremenu velikog praska koji je izmenio naše živote na samom kraju osamdesetih i na početku devedesetih, Vuruna premešta mesto radnje u Sloveniju i, pre svega, u Zagreb.
Junaci romana Košulja sa likom Če Gevare jesu mladi ljudi koji iz hedonističkog i samozaboravnog novog talasa Beograda osamdesetih odlaze na vojni rok koji služe u Sloveniji, gde, uza sve napetosti i dril vojničkog života, nastaje jedno uzbudljivo prijateljstvo.
Vođen tim prij

ateljstvom, glavni junak romana odlučuje da sa svojim prijateljem ostane u Zagrebu, gde upoznaje i Luciju, prijateljevu sestru.
Predstavljajući Zagreb krajem osamdesetih i početkom devedesetih, roman upečatljivo prikazuje mlade ljude koji traže sebe, otkrivaju svoja interesovanja i prepoznaju prve nesporazume sa svetom i okolinom.Ubrzo, istorija progovara na sav glas, potiskujući njihove planove, namere i očekivanja, ljubavi i prijateljstva u drugi plan.
Glavni junak romana odlazi iz Zagreba, ali je i decenijama kasnije svestan da mora da ispriča svoju zagrebačku priču i priču svojih nekadašnjih prijatelja.
U drugom toku romana pisac vešto pripoveda o jednoj mogućoj priči druge Jugoslavije u kojoj se prepliću visoka politika i diplomatija, obaveštajne službe i terorizam, unutrašnji i spoljni neprijatelji, ljubavne afere i običan ljudski život.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Arhipelag; 2017; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 157 str.; 978-86-523-0224-6;