knjizara.com
Kosmopolitski sjaj beogradskog belog baleta

Amra Latifić (autor)

Kosmopolitski sjaj beogradskog belog baleta
792 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Autorka knjige se opredelila za bogati informativni pristup, namenjen i stručnjacima, ali i široj publici sa ciljem da se iznova spozna značaj ove umetnosti u našoj sredini. Knjiga se preporučuje kao literatura u obrazovnim ustanovama koje se bave izučavanjem baleta i umetnosti.
Prof. dr Jerko Denegri

Bogatstvo sadržaja koji vrve od interesantnih istorijskih, društvenih, kulturnih, baletskih podataka, događaja, ličnosti. Ovo je retka knjiga, ne samo zbog toga što se bavi temom koja je, kod nas, nedovoljno rasvetljena, već i zbog toga što nudi uzbudljivo čitanje, sasvim u duhu uzbudljive sudbine belog baleta, ne samo u Beogradu, već i svetu.
Prof. dr Stanko Crno

brnja

Autorka je u ovoj knjizi, zahvaljujući opsežnim istraživanjima, došla do novog, kompleksnijeg pristupa u tumačenju i osvetljavanju pojave belog baleta u Beogradu. Knjiga je informativna, analitična, promišljena, ali prevashodno je ogroman doprinos rekonstrukciji sećanja na važne kulturne pojave u prestonici te, u tom smislu, zaslužuje intenzivno medijsko predstavljanje i promovisanje.
dr Dragan Jovićević

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ples , Balet
Ostali naslovi iz oblasti: Balet

Izdavač: Čigoja; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 197 str.; 978-86-531-0446-7;