knjizara.com
Korona se otrgla kontroli

Milorad Komrakov (autor)

Korona se otrgla kontroli
1020 din
Stara cena: 1200 din
U korpu

U trećoj knjizi o koronavirusu Korona se otrgla kontroli – Komrakov obrađuje period jul-novembar 2020. godine kada se, posle izvesnog zatišja, ova pošast ponovo pojavila u celom svetu i počela da razara PLANETU! Reč je, najpre, o julskom talasu virusa koji je u Srbiji naglo počeo da odnosi živote, i to, ovoga puta, više mladih nego starijih osoba. Autor, nizom primera, analizira da li smo se možda prebrzo opustili i više nego što je trebalo, da li smo potpuno zaboravili na maske, socijalnu distancu i higijenske mere, kao mere zaštite od bolesti. Naglo se poveć

ao broj svadbi, žurki, proslava, zabeleženi su protesti u Beogradu, rečju, okupljanja koja su postala potencijalna žarišta zaraze. Nekoliko stotina lekara i neki mediji pokrenuli su pitanje da li država prikriva broj preminulih i uputili javne pozive za ostavke članova Kriznog štaba. Autor piše i o prvoj ruskoj vakcini protiv Kovida-19, nazvanoj „Sputnjik V” koja je registrovana 11. avgusta 2020. godine ali i o trci koja se ubrzala u potrazi za cepivom, kao jedinim lekom koji će spasiti čovečanstvo. Naravno, odmah su krenule rasprave „za” i „protiv” vakcine.
Autor u ovoj knjizi, prenosi delove planetarno popularnog filma Plandemija snimljenog po istoimenoj knjizi autora, doktora, naučnika Džudi Mikovič, specijaliste infektologije, koji se neprestano uklanja i blokira na društvenim mrežama (jutjub i Fejsbuk) s objašnjenjem da se radi o lažnoj vesti. Ovaj novi dokumentarac razgolićuje zdravstveni sistem, razotkrivajući šta pokreće programe vakcinacije, koje su stvarne uloge Svetske zdravstvene organizacije (WHO), Bila Gejtsa, tedrosa Adhanoma, Entonija Faučija i još mnogo toga.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kovid 19 , Infektivne (zarazne) bolesti
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2021; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 469 str.; 978-86-515-1875-4;